Selecteer een pagina
 

Als je net begint met e-mailmarketing en ActiveCampaign, ben je al een mooie weg ingeslagen om klantrelaties op te bouwen en je bedrijf te laten groeien.

Maar hoe zorg je ervoor dat jouw e-mails ook daadwerkelijk de inbox van je ontvangers bereiken en deze niet verdwijnen in het digitale doolhof?

In deze blog ga ik alleen in op e bezorging van je emails, niet op hoe je e open rates of clicks kunt stimuleren. Dat zouden namelijk maar zo de volgende blog onderwerpen kunnen zijn.

Hier zijn enkele punten die belangrijk zijn voordat je start met verzenden van jouw e-mails :

1. DNS-instellingen: De fundamenten van e-mailbezorging

Allereerst, zorg ervoor dat je de DNS-instellingen van je domein goed hebt ingesteld. Dit staat bij 90% van e ActiveCampaign account die ik onder ogen krijg niet goed ingesteld. 

DNS instellingen zijn het instellen van SPF (Sender Policy Framework) en DKIM (DomainKeys Identified Mail) om te bewijzen dat jij echt een persoon of bedrijf bent en de afzender van de e-mails van jouw domein. Dit helpt bij het voorkomen dat je e-mails als spam worden gemarkeerd.

 

2. Bouw aan vertrouwen: Consistentie is key

Een valkuil die ik zelf maar al te goed ken is het niet consistent zijn.

De e-mails die je verstuurt, dragen bij aan de perceptie van jouw bedrijf. Hoe consistenter je e-mails verzendt, hoe sneller je als een betrouwbare afzender wordt gezien. Verstuur niet alleen regelmatig, maar zorg ook voor consistente branding en toon in je berichten. Dit maakt het voor ontvangers gemakkelijker om je e-mails te herkennen en te vertrouwen.

 

3. Let op de kwaliteit: Wees relevant en nuttig

Niemand houdt van ongewenste e-mails. Zorg ervoor dat je e-mails relevant zijn voor je ontvangers, jouw doelgroep. Personaliseer je berichten en bied inhoud die waardevol is voor hen. Het is ook essentieel om een duidelijke call-to-action (CTA) te hebben, zodat ontvangers weten wat de volgende stap is. In ActiveCampaign kun je segmenteren en personaliseren. Zo kun jij bijvoorbeeld een voornaam gebruiken in het titel en kun je klanten een andere mail sturen dan leads ondanks dat ze op dezelfde lijst staan. Stel jij stuurt een klant die dienst X al heeft gekocht een mail met een aanbieding over dienst X. Als verzender zaai je verwarring, krijg je waarschijnlijk weer vragen in je mail, dit kost je tijd.

 

4. Vermijd spamtriggerwoorden:

Er zijn bepaalde woorden en zinsdelen die vaak als verdacht worden beschouwd door spamfilters. Probeer het gebruik van deze “spamtriggerwoorden” te vermijden om te voorkomen dat je e-mails in de spammap belanden. Spamtriggerwoorden, ook een leuke voor scrabble bedenk ik me net, zijn woorden als:

  • Gratis
  • Laagste prijs
  • Woorden die in hoofletters geschreven staan
  • Leestekens als uitroeptekens
  • Euro of €
  • Korting
  • Voordeel
  • Geld

 

Tip:
Kijk eens in je spambox naar de titel van deze berichten, je zal herkennen waarom ze in de SPAM terechtkomen.

5. Afbeeldingen en Video: Kwaliteit en Relevantie

Plaatjes en video’s kunnen je e-mails aantrekkelijker maken, maar ze moeten van goede kwaliteit zijn en relevant voor de inhoud van je bericht.

Maak gebruik van de mogelijkheid om alternatieve tekst (alt-tekst) voor afbeeldingen in te vullen, zodat zelfs als afbeeldingen geblokkeerd zijn, ontvangers begrijpen waar de afbeelding over gaat.

Te zware media kunnen de laadtijd van e-mails vertragen, wat de gebruikerservaring kan beïnvloeden. Daarom zou ik niet een video embedden maar kort GIF of een screenshot(still) uit de video met een soort play button als overlay zodat het voor mensen duidelijk is het het een plaatje is naar je video.

TIP: Zet de video op je eigen website voor het zo goed mogelijk meetbaar maken van je marketing inzet. Je kunt op je website, via Google Analytics, zien wie het bezoekt , door de tracking van ActiveCampaign, hoeveel bezoeken er zijn op die pagina, hoelang ze blijven en wat de vervolgstap binnen jouw  website is via Google Analytics.  Daarnaast kun je die pagina voorzien van een Call To Action. Bijkomen voordeel is dat je website rijker wordt beoordeeld door Google vanwege inkomen verkeer en de speciale video pagina.

6. Monitor en Leer: Gebruik Analytics

 

ActiveCampaign biedt uitstekende analytics om de prestaties van je e-mails te volgen. Gebruik deze gegevens om te begrijpen wat werkt en wat niet. Leer van je campagnes en optimaliseer voortdurend je e-mailmarketingstrategie.  Ter aanvulling gebruik ik ook vaak Google Analytics.

TIP: Stuur op kliks, het liefst naar je eigen website.

7. Laat abonnees beslissen: Gebruik de verplichte Opt-Out-opties

 

Het is belangrijk, en zelfs verplicht, om een eenvoudige manier te bieden waarop ontvangers zich kunnen afmelden als ze je e-mails niet meer willen ontvangen. Het helpt ook bij het behouden van een gezonde lijst met geïnteresseerde ontvangers en daarmee een goede emailreputatie.

 

Samenvattend, een goede emailreputatie begint met een sterke basis, consistente communicatie, relevante inhoud en het volgen van best practices. Blijf leren en optimaliseren terwijl je groeit in ActiveCampaign. Marketing en sales blijven veranderen

Heb je nog vragen of wil je meer specifieke tips? Aarzel niet om contact op te nemen.

Wil je direct stappen maken met je emailmarketing? Boek dan een Pick my Brain sessie, vertel wat je wil bereiken en welke je dienst(en) je verkoopt en in een uur tijd gaan we aan jouw emailmarketing basis werken staat het als een huis.
https://annebetneef.kennis.shop/pay/pick-my-brain