Selecteer een pagina
 

We duiken in wereld tags en lijsten in van ActiveCampaign. Een wereld waarin lijsten en tags een cruciale rol spelen in het organiseren en optimaliseren van jouw e-mailmarketing en automatiseringen. Dus, laten we eens goed kijken naar wat die lijsten en tags nu eigenlijk zijn en waarom ze zo belangrijk zijn in jouw ActiveCampaign-account.

Lijsten en Tags -wat zijn het?

Laten we bij het begin beginnen. In ActiveCampaign zijn lijsten en tags twee manieren om je contacten te categoriseren. Ze geven je de mogelijkheid om orde te scheppen in de chaos van contacten en om zeer gerichte marketingcampagnes op te zetten en overzicht te bewaren.

Lijsten in ActiveCampaign

Lijsten zijn, zoals de naam al doet vermoeden, groepen waarin je contacten kunt verzamelen. Zie het als een grote kruidenla, de inhoud van de la zijn tags, de overkoepeling is de specifieke kruidenla. Stel je voor dat je een lijst hebt met alle abonnees op jouw nieuwsbrief, een lijst met deelnemers aan je webinars, en een lijst met klanten die een specifiek product hebben gekocht. Lijsten zijn geweldig voor het groeperen van mensen met een grote gemeenschappelijke deler, de eerste laag van segmentatie.

Tags in ActiveCampaign

Tags zijn als verschillende kruiden in een la die gelabeld zijn omdat je anders niet weet welk krui het is. Ze geven je de mogelijkheid om contacten te labelen op basis van hun gedrag, interesses en acties. Stel je voor dat je een tag ‘Geïnteresseerd in SEO’ hebt. Telkens wanneer iemand je SEO-gerelateerde content bekijkt, kun je die persoon taggen. Het mooie van tags is dat je meerdere tags kunt toewijzen aan één contact, wat zorgt voor een gedetailleerdere segmentatie.

Wanneer gebruik je Lijsten en wanneer gebruik je Tags?

Dat is de grote vraag, toch?
Hier is een eenvoudige vuistregel om in gedachten te houden:
Gebruik lijsten om contacten te groeperen op een algemeen niveau, bijvoorbeeld op basis van hun herkomst (nieuwsbriefabonnees, webinardeelnemers, klanten).
Gebruik tags om verder te segmenteren binnen deze groepen op basis van specifiek gedrag of interesses.

Waarom? Omdat lijsten het overzicht behouden en tags de finesse bieden.

En nu de realiteit: Een overvloed aan Lijsten en Tags

In de praktijk zie ik vaak dat ActiveCampaign-accounts volstaan met lijsten en tags. Voor elke actie of weggever lijkt een nieuwe lijst te ontstaan. Het gevolg is een wirwar van lijsten die moeilijk te beheren is.

Tags als organisatietool

Dat is waar tags binnenkomen als redders in nood. Ze fungeren als jouw persoonlijke organisatietool. Je kunt tags gebruiken om contacten te identificeren op basis van bronnen (zoals Calendly), statusupdates, productaankopen en meer. Het is als het inkleuren van de witte vlakken op jouw marketingcanvas.

Tags als starttriggers

Een van de geweldige dingen van tags is dat ze kunnen fungeren als starttriggers voor automatiseringen. Je kunt automatische processen initiëren zodra een contact een specifieke tag krijgt. Dit opent de deur naar geavanceerde gepersonaliseerde marketing.

Tags en overzicht
Als kennisonderneemster is een overzicht van tags, lijsten en automatiseringen van onschatbare waarde. Hoe kun je anders serieuze marketing en sales bedrijven? Jij bent immers de kapitein van je marketingboot, en je wilt niet stuurloos ronddobberen in de zee van gegevens.

Jouw rol: organisatie en overzicht

Om jou te helpen, bieden we je een voorbeeld Excel-sheet waarmee je jouw tags en lijsten kunt beheren. Met dit overzicht kun je jouw ActiveCampaign-account stroomlijnen en jouw marketinginspanningen naar een hoger niveau tillen. Download het hier.

Dus,het grote verschil tussen tags en lijsten in ActiveCampaign is als het verschil tussen een kruidenla vol met potjes zonder labels en een kruidenla waar aan de buitenkant duidelijk is aangegeven dat het de kruidenla betreft en de kruidenpotje gelabeld en op alfabetische volgorde staan. Beide zijn waardevol, maar je moet weten wanneer je welk instrument moet gebruiken.

Als je nog vragen hebt of specifieke tips nodig hebt, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We zijn er om jouw ActiveCampaign-avontuur soepeler te laten verlopen.

Happy tagging en lijstbeheer!